Å vise sårbarhet – et faglig alibi

Ole Bull Scene i Bergen forbinder jeg med standup og å by på seg selv. Det gjorde vi i går også, men nå med utgangspunkt i våre historier som vi ikke er så stolte av.

Under «Toppsjefenes B-historier», som del av Gnistuken, innledet jeg med faglig input på hva sårbarhet er og hvorfor det er viktig for vår trygghet og prestasjon. Når du kan få kjenne at «du er nok» (ref Brene Brown) og ikke trenger bevise det for omgivelsene dag etter dag, kan vi både ha det bedre og gjøre det bedre på jobb.

Jeg benyttet også anledningen til å reflektere over hvordan unge Bård, som en gang tenkte han var Supermann, har lært the hard way at det krever mer mot å vise sin utilstrekkelighet enn å late som det motsatte. Gjennom å erkjenne egen sårbarhet har jeg lært mer, samarbeidet bedre, og hatt det bedre i lederrollen.

Så betyr det ikke at vi i tide og utide skal vise alle våre feil og mangler. Det ville nok virket mot sin hensikt. Det er en tid for å vise våre beste sider og være stolt av de. Men rommet for å vise utilstrekkelighet vil jeg hevde at vi trenger.

Jeg slang i samme anledning ut en hypotese om hvorfor spillere som har slitt benken i andre klubber fra første kamp briljerer når de kommer til en viss nordnorsk fotballklubb med gule drakter. Hva kjennetegner en kultur der vi får fram det beste i hverandre? Kan det ha med at ønsket om å lykkes overstiger frykten for å feile?

Da tror jeg vi trenger en kultur der vi i stedet for å finne syndebukker hjelper hverandre opp når vi faller. Der vi føler oss trygge på at det er greit å vise hele oss. Der vi har rollemodeller som viser vei.

For verken sårbarhet eller psykologisk trygghet kan bestilles. Vi trenger noen som skaper dette rommet og går foran. Det gjorde en rekke toppledere i går gjennom sine mindre glansfulle historier. Takk! Mer av dette – i næringsliv og samfunnet for øvrig.

Takk til Torhild Eide Torgersen og Astrid Hårstad for ledelse av kvelden, og takk til AFF og Bergen Næringsråd for å sette den så viktige og naturlige – men akk så unaturlige – feilbarligheten vår på agendaen.

(Postet på LinkedIn 31.aug 22. Fire siders artikkel i Dagens Perspektiv 9.sep 22.)